top of page

Amstellanddag 3 juni 2018

Amstellanddag 2018

Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.

Om een impressie te krijgen staat hieronder wat vorig jaar zoal georganiseerd is. Op zondag 3 juni 2018 vond de 12de Amstellanddag plaats. Bekijk hieronder een video met sfeerimpressie van de geslaagde dag, met dank aan Jeroen Schepers voor het samenstellen van de video.​

​Zondag 3 juni was het dus weer zover. De inmiddels gebruikelijke opening vond plaats op Wester-Amstel om 10.00 uur. Gedeputeerde Tekin van de provincie Noord-Holland verrichtte de  opening, het Weespertrekvaart Mannenkoor zong en de jeugddansgroep uit Ouderkerk danste. Ook waren er leuke activiteiten voor kinderen. Zo konden kinderen onder begeleiding tekenen/schilderen, stond er een kinderboekenkraam, was er een speurtocht door park en tuin en kon je je laten schminken.

 

Er was op 3 juni weer een vol programma met veel activiteiten op meer dan 50 locaties, verspreid over het gehele gebied. Er was veel te doen en te beleven op het gebied van natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers maakt. Nieuw was dit jaar de openstelling van KNGF Geleidehonden waar u kon zien hoe de honden worden opgeleid.

 

Ook nieuw was dat Amstelgoed het 'Streekproducten Kratje' met een grote verscheidenheid aan AMSTELGOED-Gekeurde producten (het kersverse streekmerk) uit ons Amstelland presenteerde. Aan de hand van dit kratje was het mogelijk de lekkerste streekproducten in het kratje te verzamelen. Bekijk de website (amstelgoed.nl).

Op zondag 2 juni 2019 zal de 13de Amstellanddag plaatsvinden. Op deze pagina is meer informatie te vinden: https://www.beschermersamstelland.nl/amstellanddag

Sponsoren Amstellanddag 

Landschapsfonds Amstelland
Logo_Bakker_Out
Rabobank
2041_original_wn__waterschap-rgb_small
logo_groengebiedamstelland
PNH_RGB_pos
bottom of page