top of page

Amstellanddag 2 juni 2019

Amstellanddag 2019

Op zondag 2 juni kon door heel Amstelland genoten worden van het fraaie cultuur-historische landschap waarin boerderijen, natuur, kunst en recreatie hun plek hebben. Het programma was wederom gevarieerd. Kijk op de interactieve kaart hieronder of download het programmaboekje om alle activiteiten te bekijken.

Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.

Amstellanddag 2 juni 2019 middel.jpg

Nieuw was dit jaar een bezoek aan de lokale zuivelfabriek in Ouderkerk aan de Amstel, die een dezer dagen zal starten. De coöperatieve fabriek is opgericht door 20 boeren uit Amstelland. Naast melk zorgen zij ook dat Amstelland een mooie en veilige broedplaats is voor veel weidevogels. Er is een heuse melkproeverij op 2 juni.

Nieuw was eveneens de aandacht voor bodemdaling in de polders, een belangrijk issue in de klimaatdiscussie. Op boerderij Polderzicht in de Ronde Hoep wordt in het veld uitgelegd wat bodemdaling betekent en hoe bodemdaling in de praktijk kan worden tegengegaan.

 

Nieuw was ook een bezoek aan de Rijke Weidevogelboulevard in de Bovenkerkerpolder. De Vogelbescherming geeft uitleg en wat de relatie is met de boeren in de polder.

 

Verder kon u weer bij verschillende boeren terecht voor een rondleiding en was er de poldersafari met uitleg over weidevogelbeheer.

Er waren diverse wandelingen in de Ronde Hoep. 

 

In Nes aan de Amstel kon u de Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel, de ‘hoofdstad’ van Amstelland, kon u prachtige culturele bezienswaardigheden zoals Beth Haim, de Joodse begraafplaats en museum Amstelland bezoeken. Verspreid door het gebied lieten kunstenaars in hun atelier hun werk zien en waren siertuinen te bezoeken.

 

Ook voor kinderen werden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Sponsoren Amstellanddag 

Landschapsfonds Amstelland
Logo_Bakker_Out
Rabobank
2041_original_wn__waterschap-rgb_small
logo_groengebiedamstelland
PNH_RGB_pos
bottom of page