top of page

Ons doel

Een ideale combinatie van wereldstad en platteland
Wonen en werken in Amsterdam en omstreken is het combineren van de voordelen van een wereldstad met die van een landelijke gemeente. Waar in de wereld heb je vliegverbindingen met alle delen van de wereld, de aanwezigheid van het internationale bedrijfsleven en een cultureel aanbod op topniveau in combinatie met de mogelijkheid om per fiets binnen een half uur te genieten van de rust en de stilte van een groen, agrarisch gebied? Het stadsgroen gaat op natuurlijke wijze over in het voor Holland zo karakteristieke eeuwenoude open polderland met zijn weidse vergezichten. Een vitaal agrarisch gebied. Een uniek weidevogelgebied vol met cultuurhistorische monumenten zoals de buitenplaatsen langs de Amstel.

Rust en ruimte binnen handbereik
Amstelland steekt als een groene driehoek tot ver in de stad. Met aan de westkant Amsterdam Zuid, Buitenveldert en Amstelveen en aan de oostkant Duivendrecht en de Bijlmermeer. En met als sprankelend middelpunt de blauwe linten van de Amstel, de Waver en de Bullewijk. Amstelland, de groene long van Amsterdam en omgeving, oase van rust en stilte in de schaduw van de stad, levert een niet te onderschatten bijdrage aan de aantrekkelijkheid van Amsterdam en omgeving als plek om te wonen en te werken.

Amstelland blijvende aandacht
De waarde van Amstelland wordt alom erkend door overheden, bewoners, recreanten en ondernemers. Ondanks dat blijft de dynamiek vanuit de grootstedelijke agglomeratie aanwezig en is de druk groot om aan de randen iets af te knabbelen. Een belangrijk gevolg hiervan is de versnippering van het landschap en daarmee het aantasten van de alom erkende waarden. Hier blijft Stichting Beschermers Amstelland alert en kritisch op. Een ander aandachtspunt is dat Amstelland een vitaal landschap blijft, dat economisch vooruitzichten heeft en zich duurzaam kan blijven ontwikkelen. Dit betekent dat aan de waarden van Amstelland geen afbreuk wordt gedaan, maar juist worden benut.

 

Samen voor Amstelland
Juist de nabijheid van de stad biedt kansen. De stedelijke bevolking heeft behoefte aan rust en ruimte en toont steeds meer belangstelling voor voedsel dichtbij huis en geniet ervan om te recreëren om de hoek van de stad. Samen met omwonenden en ondernemers willen wij Amstelland beschermen en u kan ons helpen door beschermer te worden. Hoe meer beschermers we hebben, hoe sterker we staan.  

Word Amstelland Beschermer

bottom of page