Laatste nieuws Amstellanddag 2019

04/07/2019

De Amstellanddag 2019 was een schitterende dag met temperaturen oplopend tot 28 graden. Veel mensen trokken erop uit om Amstelland te bezoeken, de meeste op de fiets.

Voor de opening was grote belangstelling. De Accufanfare ontving iedereen bij het hek van de buitenplaats Wester-Amstel. De stemming zat er meteen in. Door de vrienden van Wester Amstel was er een prachtige nomadentent opgezet en dat gaf heerlijke schaduw. De voorzitter Renske Peters heette een ieder welkom en gaf aan dat de noodzaa...

30/06/2019

Saskia van Loenen droeg tijdens de opening van de Amstellanddag 2019 een mooie column over het Amstelland voor. Hieronder kan de gehele column rustig teruggelezen worden.

De groene long van Amsterdam, noemen jullie dit prachtige Amstelland. En terecht. Maar een mens heeft niet één long maar twee longen nodig, en daarom is het zo fijn dat er aan de noordkant van de stad óók al zo’n zalig groen walhalla ligt: Waterland. Laat dat nou net de plek zijn waar ikzelf woon.

We zijn dus rijk bedeeld en hebb...

25/05/2019

Op zondag 2 juni is het zover dan is de 13de Amstellanddag. Op die dag zijn op ruim 50 locaties de deuren geopend, zodat er perfect kennis gemaakt en genoten kan worden van het Amstelland. Naast de mooie natuur en cultuur is er ook heel veel lekkers te vinden in de polders van het Amstelland.

Bij de volgende locaties kan je je tegoed doen aan lokale lekkernijen (nummers corresponderen met het programma):

  • Potjetoe (#2 op het programma) – Producten uit de eigen boomgaard en polder. Proef onder a...

22/05/2019

De eerste melk van de Boeren van Amstel kwam begin mei uit de gloednieuwe fabriek. Vanaf nu zijn de melkpakken van de Boeren van Amstel op verschillende plekken in en rond Amsterdam beschikbaar.

De Boeren van Amstel zorgen voor een korte keten tussen stad en land. De Natuurzuivel wordt in het Amstelland geproduceerd, op nog geen 10 kilometer van de Dam. Met deze zuivel dragen de Boeren van Amstel bij aan het behoud van het laatste stukje polderlandschap onder Amsterdam. Zodat men hier in de toeko...

20/05/2019

Noteer zondag 2 juni 2019 alvast in je agenda, want dan is de Amstellanddag en organiseert Honden- en Paardenschool Van Stal een grote open dag.  Er zijn diverse gratis lezingen, workshops, presentaties en demonstraties. 

En… de 1e100 gasten ontvangen een leuke goodie-bag!

Bij Van Stal ben je tussen 11:00 en 17:00 uur van harte welkom. Laat je inspireren door de diervriendelijke aanpak in de begeleiding van honden óf paarden op deze fantastische evenementenlocatie die...

08/05/2019

Kunst in de natuur! Naast de mooie natuur is er in het Amstelland natuurlijk ook heel erg veel mooie kunst te vinden.

Ontdek het tijdens de Amstellanddag 2019, want dan openen onder andere Swan Ceramics (#10 in het programma), Elly de Jong (#14), Herman Pijnaker (#18), Conny Ostendorf (#19), Keramiekatelier Tries Smilde (#33), Monique Clement Keramiek (#36) en beeldentuin Nicole van Buuren (#48) hun deuren.

Ook kun je langs bij tuinpark Amstelglorie (#40), want daar is op 1 en 2 juni de Kunstrout...

08/05/2019

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni is alweer de vijfde editie van de Kunstroute op Amstelglorie. Tijdens de Kunstroute exposeren kunstenaars – van professional tot eenmalige kunstbeoefenaar – hun werken in de tuinen van Amstelglorie. Van beeldhouwer tot fotograaf en van schilder tot macramé-knoper. Kom genieten van kunst in het groen!

Op zondag 2 juni is er niet alleen Kunstroute, maar ook Open Dag op Amstelglorie. Als poort naar Amstelland doet Amstelglorie mee met de Open Dag Amstelland....

04/05/2019

Laat je meevoeren... vanuit stad, langs de Amstel, richting Ouderkerk met 1000 jaar historie. Middels deze audiotour vertelt Floris V over alle bezienswaardigheden op deze prachtige route door het Amstelland. (Duur: 3 á 4 uur). 

De audiotour is te downloaden via deze link. (Wel alleen in het Engels beschikbaar)

Meer routes zijn ook te vinden op de website van Amstelgoed: www.amstelgoed.nl

Tijdens de Amstellanddag 2019 op 2 juni is er daarnaast nog veel meer te ontdekken in het Amstelland.

28/04/2019

Op zondag 2 juni 2019 is de jaarlijkse Amstellanddag. Nieuw is de aandacht voor bodemdaling in de polders, een belangrijk issue in de klimaatdiscussie. Op boerderij Polderzicht in de Ronde Hoep wordt in het veld uitgelegd wat bodemdaling betekent en hoe bodemdaling in de praktijk kan worden tegengegaan (# 13 in het programma).

Ook waterbeheer staat centraal tijdens de Amstellanddag. Hans Noltes geeft informatie over de vroegere molengang bij de molenstomp aan Ringdijk (#16). Ook kan je...

28/04/2019

Op zondag 2 juni 2019 is de jaarlijkse Amstellanddag. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Rijke Weidevogelboulevard in de Bovenkerkerpolder (#29 in het programma). De Vogelbescherming geeft uitleg en wat de relatie is met de boeren in de polder.

Verder kunt u tijdens de Amstellanddag weer bij verschillende boeren terecht voor een rondleiding en is er de poldersafari met uitleg over weidevogelbeheer. Daarnaast zijn er diverse wandelingen in de Ronde Hoep....

Please reload

Stichting Beschermers Amstelland

info@beschermersamstelland.nl

Postbus 146 - 1190 AC Ouderkerk aan de Amstel

Privacy voorwaarden SBA