top of page

Programma 11de Amstellanddag (zondag 11 juni) bekend


Beleef het unieke landschap in de groene long van de stad

Zondag 11 juni 2017 organiseert Stichting Beschermers Amstelland voor de 11e keer de Amstellanddag. Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad insteekt . Een uniek gebied waar u kunt recreëren en kunt genieten van rust en ruimte om de hoek van de stad.

De officiële opening zal worden verricht door de burgemeester van Amstelveen, Mirjam van ‘t Veld. Iedereen is van harte welkom. Er is koffie/thee en taart van Bakker Out. Het Amsterdams Salonorkest zorgt voor de muzikale omlijsting. Verder wordt aandacht besteed aan:

 • duurzaam weidevogelbeheer door Mark Kuiper

 • het ondernemersplatform Amstelgoed en Amstelland producten

 • het programma Mooi Amstelland

 • de wervingscampagne voor nieuwe Beschermers

 

Om Amstelland als groene long voor de toekomst te behouden zet de Stichting Beschermers Amstelland zich in dat het gebied gevrijwaard blijft van verstedelijking en het landschap duurzaam wordt beheerd.Hiervoor hebben we actieve steun nodig van bewoners en recreanten.

Wat maakt Amstelland uniek:

 • de karakteristieke Amstel met zijn zijrivieren en die stad en land verbindt

 • het eeuwenoude Hollandse landschap met polders als de Ronde Hoep en koeien in de wei

 • een belangrijke gebied voor weidevogels waar de grutto het zeer goed doet

 • cultuurhistorische buitenplaatsen

 • een gebied waar met respect voor natuur, landschap en cultuurhistorie kan worden gerecreëerd, gewerkt (geboerd) en gewoond.

 

Wat is er te doen op 11 juni?

U wordt op zo’n 50 locaties gastvrij ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair; alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. U kunt bij boeren terecht aan wie we de openheid van het landschap te danken hebben. Via een poldersafari of een wandeling met de boswachter kunt u zien waarom het zo goed met de weidevogels in Amstelland gaat. U kunt buitenplaatsen bezoeken. In Nes aan de Amstel kunt u de Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel, de hoofdstad van Amstelland, zijn prachtige culturele bezienswaardigheden zoals Beth Haim de Joodse begraafplaats, de Amstelkerk en het Historisch Museum.

Vanuit Amsterdam beginnen de activiteiten bij de begraafplaats Zorgvlied en het Gemaal Stadwijck of aan de overzijde van de Amstel bij tHuis a/d Amstel. Vele kunstenaars doen ook dit jaar mee en stellen hun ateliers open. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals ponyrijden, schapen scheren of kinderkoken.

Kortom; een boordevol programma met voor ieder wat wils en waar veel is te ontdekken!

De officiële opening vindt plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, om 10 uur met muziek van het Amsterdams Salonorkest. De burgemeester van Amstelveen zal de opening verrichten. Het beste is om van Amstelland te genieten is per fiets. De pontjes varen de hele dag op de Amstellanddag. Binnenkort komt het totale programma en de kaart beschikbaar op de pagina van de Amstellanddag. T.z.t. kunt u daar ook de kaart en het programma downloaden.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Renske Peters (voorzitter), 06-25 09 39 48


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Instagram
 • Twitter Basic Square
bottom of page