top of page

Eerste ‘Benefiet voor de Kieviet’ in de mooiste polder van Nederland


In de Bovenkerkerpolder (Amstelveen) gaat het, in tegenstelling tot de algemene tendens in Nederland, goed met de weidevogels. De mooie resultaten komen door het unieke beheer dat hier gezamenlijk door de boeren gevoerd wordt. Een extra duwtje in de rug kunnen de weidevogels altijd gebruiken, dus organiseert Hoeve Kazan het eerste Benefiet voor de Kieviet in de Bovenkerkerpolder: een heerlijk viergangendiner op een unieke locatie waarvan de opbrengst ten goed komt van de weidevogels!

Op zaterdag 24 juni as. is het zover, dan wordt het eerste ‘Benefiet voor de Kieviet” op de unieke locatie van Boerderij Bouwlust (Nes a/d Amstel) gehouden. En u kunt daar bij zijn! Laat uw verbeelding spreken: een heerlijk zomeravond, de geur van vers gemaaid gras, het geluid van roepende en kwetterende vogels, een heerlijk vrij uitzicht en een lange tafel prachtig gedekt. Nieuwe ontmoetingen, interessante gesprekken en onderwijl wordt het diner opgediend. Stuk voor stuk heerlijke gerechten, bereid door Martijn Postma (Boerin en de Kok). De ingrediënten die gebruikt gaan worden zijn veelal afkomstig uit de streek, zoals de ‘onkruidenboter’ en het heerlijke biologische vlees van Limousin runderen van Hoeve Kazan.

De kosten voor het diner zijn € 42,50 p.p. Dit is inclusief welkomstdrankje en koffie, maar exclusief drankjes bij het diner, deze kunt u ter plaatse afrekenen. De opbrengst van het diner wordt (voor het overgrote deel) gebruikt om de weidevogels te supporten! Doel is om meer kruidenrijke, vochtige weiden in de Bovenkerkerpolder te realiseren. Er is geld nodig om het waterpeil hoger te zetten en om de weilanden in te zaaien met inheemse weidebloemen. Gebrek aan vochtige, kruidenrijke graslanden die laat worden gemaaid, is een belangrijke oorzaak van de achteruitgang van de weidevogels. Het feit dat die er in Bovenkerkerpolder alleen maar meer zijn gekomen, is het geheim van het succes van de vogels.

Grijp deze unieke kans en schrijf u in voor deze belevenis via info@hoevekazan.nl. Meer info? Check www.hoevekazan.nl en facebook voor het laatste nieuws.


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page