top of page

Fietsen langs de randen van de stad


Wil je Amsterdam ontdekken? Fiets dan eens langs de rand van de stad met één van de zes fietroutes die de gemeente Amsterdam voor je hebben uitgezet. Ze voeren allemaal buiten de gebaande paden, langs bijzondere, oude én nieuwe architectuur, stadsbossen, stranden, polders, groen en water. De routes zijn allemaal tussen de 22 en 30 kilometer lang. Om je een idee te geven heeft de gemeente de routes in 360 graden voor je gefilmd (zie video hieronder voor een route door het Amstelland.

Ook is er een fietsroute door Amstelscheg van het Amstelland. Tijdens deze fietstocht kom je afwisselend langs prachtige landhuizen, ambachtelijke kaasboerderijen en het mooie dorp Ouderkerk aan de Amstel. De rivier de Amstel, de naamgever van Amsterdam, is nooit ver bij je vandaan. Start & finish: Stadhouderskade naar Mauritskade Afstand: 27 km. Download de plattegrond van deze route.

Voor meer video's en fietsroutes zie de website van de gemeente Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/fietsroutes/


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page