top of page

Buitenplaats Wester-Amstel open tijdens Open Monumentendagen op 8 & 9 september


Wester-Amstel is één van de drie overgebleven buitenplaatsen van de tientallen buitenplaatsen die ooit de Amstel sierden. Het is een goed bewaarde oase van rust tussen stad en platteland.

De buitenplaats stamt uit 1662 en bestaat uit een monumentaal huis omgeven door een vrij toegankelijk park met lanen, wandelpaden, theekoepel, prieel, boomgaard en kippenpaleis, en een aantal tuinen, waaronder een stinzentuin. Het huis is in gebruik als kantoor bij het Groengebied Amstelland. Tuin en park zijn rijk aan flora en fauna. Vrijwilligers helpen de tuin en het park te onderhouden en verzorgen exposities, huisconcerten, literaire bijeenkomsten en schilder-activiteiten voor kinderen.

Tijdens de Open Monumentendagen is de buitenplaats geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Er vinden rondleidingen in huis, tuin en park plaats, er is een smartphone-audiotour en een gedichtenroute. Tevens is er een expositie met schilderijen en beelden. Voor de inwendige mens is er thee, koffie en limonade.

De tuinen en een deel van het huis zijn rolstoeltoegankelijk.

Details zijn te vinden op de website www.wester-amstel.nl.


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page