top of page

Burgemeester Amstelveen brengt bezoek aan Amstelland


Op 31 oktober bracht Tjapko Poppens, de burgemeester van Amstelveen, een bezoek aan het Amstelland. De burgermeerster gaf aan het interessant te vinden om kennis te maken met de Beschermers van Amstelland die zich inzetten voor het behoud van het landschap Amstelland. Er werd onder andere een bezoek gebracht aan buitenplaats Wester-Amstel, Zuivelfabriek Boeren van Amstel en boerderij Polderzicht.

De burgemeester toonde zich zeer geïnteresseerd in de wijze waarop Wester- Amstel als openbaar toegankelijke private buitenplaats kan voort bestaan. Ook sprak hij met de jonge ondernemers, de broers van Wieringen van KEK-bierbrouwerij. Bij het bezoek aan de melkfabriek Boeren van Amstel en later bij boerderij Polderzicht was duidelijk dat Tjapko een agrarische achtergrond heeft en geïnteresseerd is hoe de boeren hier economisch verder kunnen. Tijdens onze fietstocht kreeg de burgemeester een goede indruk van dit prachtige cultuurhistorische landschap Amstelland en wat SBA doet om dit overeind te houden.

Hieronder enkele foto's van het bezoek.


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page