top of page

Lancering Manifest en Opening De Amsterdamse Scheggen op 13 december


Amsterdam is sinds het voorjaar van 2019 een Parlement rijker. Een Parlement van de Scheggen dat zich hard gaat maken voor de (her)ontwikkeling van de scheggen. De stadsuitbreidingen van Amsterdam zijn als vingers aan een hand in het omringende landschap opgebouwd zodat je ook vanuit het centrum binnen tien minuten in een groengebied kan zijn. Die groene gebieden noemen we scheggen, zoals de Amstelscheg die het Amstelland verbindt met de stad.

Manifest van de Scheggen

Op vrijdag 13 december 2019 werd het Manifest van de Scheggen gelanceerd en werd het eerste exemplaar aan wethouder Marieke van Doorninck overhandigd.

Na maanden van onderzoeken en ontwerpen hebben vier architectenbureaus (Karres en Brands, BOOM Landscape, Flux Landscape Architecture en LAMA landscape architects) onder toeziend oog van een Parlement met experts, toekomstbestendige voorstellen gemaakt voor de scheggen en gebundeld in een manifest. Download het Manifest van de Scheggen!


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page