top of page

Amstelveens Lentemarathon op 22 maart door het Amstelland


Op 22 maart wordt de vierde editie van de Amstelveense Lentemarathon gelopen.

De route van de hele marathon gaat langs de wijngaard De Amsteltuin naar de Amstel en volgt deze tot Uithoorn. Via de Hollandse Dijk en het Bovenkerkerpolderpad hebben de lopers mooi zicht op de waterbergingsterreintjes in het zuiden van de Bovenkerkerpolder.

Vervolgens gaat de route over de Middenweg naar de Nesserlaan. Dit is het mooiste deel van de route, met uitzicht op de kerk van Nes aan de Amstel en de weilanden, vol met baltsende weidevogels. 95% van de route ligt onder zeeniveau.

De marathon (42,195 km ) kan ook in estafettevorm gelopen worden; met een team van vier deelnemers. Er is ook een halve marathon, deze gaat door het Amsterdamse Bos en de bebouwde kom van Amstelveen. En een kidsrun over 1 km.

Alle informatie op www.lentemarathon.nl


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page