top of page

Verzorgingsplaats A9 Ouderkerk aan de Amstel komt er niet: bomenkap gaat niet door

Het omstreden tankstation met verzorgingsplaats aan de A9, waarvoor zoveel bomen gekapt zouden moeten worden, komt er niet. De kap van duizenden bomen langs de A9 bij Ouderkerk aan de Amstel gaat daarmee definitief niet door.

Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur aan de Tweede Kamer. De bomen zouden gekapt worden voor de verbreding van de snelweg en de bouw van een groot benzinestation.

Bewoners van Ouderkerk voeren al maandenlang actie tegen de bomenkap. Ze kregen in december steun van het parlement. Een meerderheid stemde voor een motie van Groenlinks, de SP en de Partij voor de Dieren waarin minister Van Nieuwenhuizen wordt opgeroepen om af te zien van het plan.

De actiegroep is blij met de beslissing van de minister. "Een mooi resultaat waar we vanuit de lokale gemeenschap een grote inzet voor hebben getoond." De verbreding gaat wel door.

Ook de Stichting Beschermers Amstelland heeft er voor gestreden om de bomenkap zoveel mogelijk te beperken en eventueel te herplanten. De Stichting is dus ook verheugd te horen dat de bomenkap nu helemaal niet door gaat.

Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page