top of page

Amstelland-ontmoeting 1: De relatie mens en natuur

Op 1 mei 2022 was het zover dat een eerste Amstelland-ontmoeting kon plaatsvinden. Op Wester-Amstel, in de prachtig vernieuwde Parkzaal. De relatie tussen mens en natuur stond centraal.


Matthijs Schouten, natuurfilosoof en ecoloog, onder andere verbonden met Staatsbosbeheer en de Universiteit Wageningen, ging in gesprek met de aanwezigen. Centraal stonden vragen als waar denk je aan bij de natuur, waarom is natuur belangrijk, en wat drijft ons tot natuur- en landschapsbeheer, zoals wij dat nu doen. De verschillende drijfveren van de aanwezigen gaven stof tot discussie. Ook kwam de vraag aan de orde wat we zelf als individuen kunnen bijdragen aan verandering in onze eigen omgeving of is dit alleen te bereiken via systeemwijzigingen. Matthijs besprak verschillende handvatten om deze vragen te beantwoorden. Het leverde veel inspiratie op en de bijzondere locatie Wester Amstel droeg daar ook toe bij en werd door Matthijs Schouten omschreven als een plek waar er nog sprake lijkt van een zeker evenwicht tussen mens en natuur.


Commentaires


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page