top of page

Amstellandprijs, Beschermer van Jaar 2024, toegekend aan Ouderkerkszwerfvuilgroep

Het bestuur van de Stichting Beschermers Amstelland heeft dit jaar tijdens de Amstellanddag op zondag 9 juni de Amstellandprijs, Beschermer van Jaar 2024, toegekend aan de Ouderkerkszwerfvuilgroep, in het bijzonder aan Cindy Zeinstra en Jos Mulder.


Het bestuur van de Stichting Beschermers Amstelland (SBA) heeft dit jaar, in 2024, voor het eerst de Amstellandprijs toegekend, die van Beschermer van het Jaar. Het bestuur wil daarmee een nieuwe traditie vestigen. Met deze prijs willen de Beschermers hun waardering uitten voor een persoon, een groep of een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het Amstelland, waarmee de waarde van het mooie cultuur-historische open landschap en de identiteit van het gebied wordt bevestigd. Dit jaar heeft het bestuur van de SBA zich over de nominatie gebogen, volgend jaar wil het bestuur de Beschermers, de donateur van de stichting, bij de nominatie betrekken.

 

Mooi Amstelland moet ook schoon zijn

Voorzitter Wim Zwanenburg van SBA: “Er blijft vaak veel afval liggen bij de Ouderkerkerplas, in de Ronde Hoep, plastic en ander vuil dat het water van de Amstel in waait. Amstelland kan alleen mooi blijven als het ook schoon is. Daarom is het uitermate belangrijk dat mensen zoals Cindy Zeinstra en Jos Mulder steeds het initiatief nemen om dat zwerfafval op te gaan rapen, in te zamelen en daar actie voor te voeren. Door zelf het goede voorbeeld te geven, maar ook door andere te enthousiasmeren en bij hun acties te betrekken, zoals bij de loopgroep La Rotonde, de Ronde Hoep-loop. In het hele Amstellandgebied wordt er gelukkig vaak veel rommel door vrijwilligers verwijderd, maar afval zonder gene weggooien in onze recreatiegebieden blijft een hardnekkig probleem. Cindy en Jos laten zich niet ontmoedigen en zijn daarom de Amstellandprijs meer dan waard”.


Cindy Zeinstra heeft meer dan 6 jaar geleden samen met haar moeder besloten om een zwerfvuilopraapgroep op te richten. Zij hebben daarvoor ook een Facebook-pagina Ouderkerkszwerfafval opgericht. Inmiddels heeft de Facebookgroep 91 leden met 15 echt actieve leden die regelmatig vuil oprapen.Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page