top of page

Eerste grutto's gezien bij Landje van Geijsel

Boswachter Marion Scherphuis heeft eind januari de eerste grutto's al gezien. Nog een paar weken en dan komen duizenden vogels bij elkaar in Ouderkerk aan de Amstel.


Ieder voorjaar landen duizenden grutto’s op dit graslandje bij Ouderkerk aan de Amstel. En boswachter Marion Scherphuis heeft de eerste grutto’s van dit jaar alweer gezien. Ze komen hier om snel aan te sterken. Het Landje van Geijsel is een gebied van 7,5 hectare groot en is sinds 2019 in ons bezit. Dankzij de steun van vele donateurs konden Landschap Noord-Holland het ‘het landje’ aankopen.


Boswachter Marion Scherphuis heeft een wandel- en fietsroute langs dit gebied bedacht, zodat je zelf grutto’s en andere steltlopers en watervogels kunt gaan kijken. De wandelroute is 5,5 kilometer lang en je kunt de route zelfs nog een stukje verlengen. De fietsroute is 18 kilometer lang.
Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page