top of page

Het Voedselbos aan de Amstel komt er

Ongeveer 2 jaar geleden hebben Joke Mooij en Margriet de Maat het initiatief genomen om aan de Amstel een voedselbos te realiseren.


De locatie is aan de Ouderkerkerdijk 245 waar nu de Bongerd ligt, een wat kwakkelende boomgaard, beheerd door Groengebied Amstelland. Een prachtige locatie dichtbij Amsterdam. Het plan werd verder uitgewerkt, met steun van Recreatie Noord-Holland en Stichting Beschermers Amstelland. Het bestuur van Groengebied Amstelland stemde enthousiast in met onze plannen. Wij hebben een stichting opgericht, Stichting de Amstelaar, en Martijn Aalbrecht, voedselbosontwerper heeft een fraai ontwerp gemaakt.


Meer over het voedselbos kun je vinden op de website www.amstelaar.nl.


Vrijwillger van het voedselbos worden?

Er zijn inmiddels acht enthousiaste doeners en denkers. Iedereen die met ons mee wil doen: van harte welkom! Meld je aan bij Joke Mooij, voorzitter van Stichting de Amstelaar: jokemooy@gmail.com.Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page