top of page

Introductie nieuw bestuurslid Jos Vrolijk

De passie voor natuur en landschap zit er bij mij, Jos Vrolijk (geboren in Duivendrecht, 1959), vanaf jongs af aan in. Al tijdens mijn middelbare school en later tijdens mijn studie stadsgeografie en planologie was ik geïnteresseerd in zowel het landelijk gebied als ook de bijzondere verhouding tussen ‘de stad’ en land. Projecten zoals de Bijlmermeer en later IJburg en de Zuidas hadden grote impact op het landschap en maakten daarom op mij grote indruk. Gefascineerd was ik door ontwikkelingen als ‘tijdelijke natuur’ op braakliggende terreinen en het ontstaan van nieuwe recreatiegebieden zoals die van Groengebied Amstelland (o.a. Ouderkerkerplas, de Hoge Dijk).


Mijn ambitie is om als bestuurder van de Stichting Beschermers Amstelland bij te dragen aan het waarborgen van de waarden van deze unieke scheg. Na jaren werkzaam geweest te zijn in media- en marktonderzoek (ook als hogeschooldocent) werk ik als natuurgids o.a. voor het platform www.localnatureguide.nl, voor SNP Natuurreizen en de KNNV (Natuurhistorische Vereniging). In Amstelland ben ik actief lid van de vogelwerkgroep.Commentaires


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page