top of page

Niet bouwen in het groen en toch wordt geknabbeld aan de randen ervan

Het groen in de Randstad staat onder druk, ook in Amstelveen. Gaat de groei van de stad automatisch ten koste van het groen, of kunnen er andere keuzes worden gemaakt? Hoe kijken de politiek en beschermings-organisaties naar het groen in Amstelveen?


Qua groen heeft Amstelveen niet te klagen. Met het Amsterdamse Bos, de Poel, de heemparken, de groene opzet van wijken en de diverse polders is er divers aanbod aan natuur. Onlangs werd de Amstelscheg, de groene long van Amsterdam, zelfs bestempeld tot mooiste provinciale landschap van Noord-Holland. Maar dat betekent niet dat het groen niet onder druk staat. De woningnood is hoog, er moeten woningen gebouwd worden. Verschillende sportparken in Amstelveen kampen met een capaciteitstekort en het groen wordt intensiever gebruikt door recreanten. “Er wordt aan de randen van het groen geknabbeld,” aldus Hans Buijze, voorzitter van Groenraad Amstelveen en secretaris van Stichting Beschermers Amstelland. De Groenraad houdt het gemeentebestuur scherp wat betreft aantasting van het groen. “We merken dat het gemeentebestuur het groen niet altijd helder op het netvlies heeft. Daardoor wordt ingestemd met bouwplannen die in strijd zijn met landschappelijke waarden. Dat komt niet voort uit kwaadwillendheid, maar eerder het tegenovergestelde. Bij het beoordelen van vergunningsaanvragen wil de gemeente burgers tegemoet komen. Het groen wordt daarbij soms vergeten.”Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page