top of page

SBA organiseert komende tijd activiteiten in het Amstelland

Nu de corona-maatregelen zo goed als voorbij zijn is het tijd om de schade (gedeeltelijk) in te halen. We gaan een aantal uitgestelde activiteiten alsnog organiseren.

  1. Amstellandontmoeting over de relatie mens-natuur in het Amstelland - 1 mei Ten eerste is er op 1 mei een Amstellandontmoeting over de relatie mens-natuur op de buitenplaats Wester-Amstel (Amsteldijk Noord 55, Amstelveen) waarin we onder leiding van Matthijs Schouten in gesprek gaan over de manier waarop we naar de natuur kijken en wat dat voor consequenties heeft voor de toekomst van onze natuur. Matthijs is ecoloog en natuurfilosoof en verbonden aan Staatsbosbeheer. Daarnaast is hij hoogleraar Natuur- en Landschapsbescherming aan de universiteiten van Cork en Galway. De middag begint om 14.00 uur en u kunt zich aanmelden op info@beschermersamstelland.nl. Er kunnen maximaal 49 personen deelnemen. Toegang op volgorde van aanmelding en alleen voor donateurs. 

  2. Amstellandontmoeting over het verleden, heden en toekomst van de Bovenkerkerpolder - 15 mei Op 15 mei is er een Amstellandontmoeting in samenwerking met het IVN Amstelveen in het Dorpshuis van Nes aan de Amstel (Pastoor van Zantenlaan 33, Nes)  over het verleden, heden en toekomst van de Bovenkerkerpolder en de uitgestelde presentatie van het boek over de Bovenkerkerpolder van Hans Noltes. Op het programma o.a. 14.05 – 14.20 uur Geschiedenis van de polder door Hans Noltes, auteur van de publicatie over de Bovenkerkerpolder 14.25 – 14.40 uur Weidevogels in de polder door Aad van Paassen, hoofd IVN- werkgroep weidevogelbescherming 14.45 – 15.00 uur De schoonheid van de polder. Fotopresentatie door Elly de Kruyff 15.05 – 15.20 uur Boeren in de polder door Cor Koster, boer in de Bovenkerkerpolder 15.25 – 15.40 uur De toekomst van de polder door Floor Gordon, wethouder duurzaamheid en groen Amstelveen Na afloop is er een borrel en een hapje. U kunt zich aanmelden via e-mail bovenkerkerpolder2022@gmail.com. Er kunnen ongeveer 80 mensen deelnemen.

  3. Amstellanddag 2022 - 12 juni Hierover komt meer binnenkort meer informatie op onze pagina: https://www.beschermersamstelland.nl/amstellanddag. De Website zal de komende tijd regelmatig geüpdatet worden over de te verwachten activiteiten het nodige worden gemeld en zal ook het volledige programma vóór 12 juni te downloaden zijn.

We hopen u weer te mogen ontmoeten bij een of meerdere van deze activiteiten!
Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page