top of page

Thema-avond: De rol van water in het Amstelland op 27 februari 2020


Op 27 februari organiseert de Stichting Beschermers Amstelland een thema avond over de rol van water in het Amstelland in het Huis van de Wijk in Buitenveldert.

Amstelland is voor zijn bestaan afhankelijk van een goed werkend watersysteem. We krijgen steeds meer te maken met extreem weer wat nog eens een extra druk geeft op het gebied.

We hebben Maarten Ouboter van Waternet/Waterschap Amstel, Gooi en Vecht bereid gevonden om een inleiding te houden over de historie van de polders, de rol van de Amstel en zijn zijrivieren. Waar komt het water vandaan en waar gaat het naartoe? En wat zijn de gevolgen van klimaatverandering?

Verder spreken we op deze avond over het initiatief van de boeren in de Ronde Hoep om tot een duurzame bedrijfsvoering te komen en over de melkfabriek van de Boeren van Amstel.

We sluiten af met een vooruitblik op de komende activiteiten van Stichting Beschermers Amstelland. Hieronder is het volledige programma te zien.

Iedereen is van harte welkom op 27 februari.

Programma

19.00 uur Inloop

19.30 uur Welkom door de voorzitter van het bestuur van Stichting Beschermers Amstelland

19.35 uur Het watersysteem van Amstelland

Inleiding door Maarten Ouboter van Waternet/Waterschap Amstel Gooi en Vecht Er is gelegenheid tot het stellen van vragen

20.45 uur Pauze, koffie en thee

21.15 uur Het initiatief van de boeren van de Ronde Hoep

Tevens de actie om de Melkfabriek Boeren van Amstel te ondersteunen

21.45 uur Een doorkijk naar de toekomstige activiteiten van Stichting Beschermers Amstelland

22.00 uur Sluiting

Locatie

De thema-avond zal plaatsvinden in het Huis van de Wijk in Buitenveldert in Amsterdam (A.J. Ernststraat 112, 1082 LP, Amsterdam).

Parkeergelegenheid: garage onder het Gelderlandplein, van Leijenberghlaan 43


Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page