top of page

Video: Terug naar Amestelle

Al meer dan 1000 jaar hebben er op de plaats van de huidige Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel kerken gestaan (in totaal 4).


De werkgroep archeologie van de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel heeft in 2020, in samenwerking met de Amstelkerk, een geofysisch onderzoek laten uitvoeren op de kerkheuvel. Dit onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de exacte locaties van de vorige kerken op de heuvel. Deze documentaire volgt het onderzoek en de resultaten. Ook de mogelijke locatie van het kasteel van de Heeren van Aemstel, vlak naast de kerkheuvel op het terrein van de Portugees/Israëlische begraafplaats Beth Haim, komt in de film ter sprake.


Deze documentaire is een initiatief van de werkgroep archeologie van de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel en de Amstelkerk.
Komentar


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page