top of page

Waterschap AGV opent haar deuren tijdens de Amstellanddag 2023

Op zondag 4 juni is de 15de Amstellanddag. Het belooft een mooie dag te worden. Ook dit jaar doet Waterschap AGV weer mee en opent de deuren van 3 gemalen in het Amstelland en de rioolwaterzuivering van Amstelveen. Hiermee kun je dus een bijzonder inkijkje krijgen in het waterbeheer in dit unieke gebied!


Gemaal De Ronde Hoep

Waver 47, Ouderkerk, van 11.00 uur -16.30 uur. Origineel werkende 106 jaar oude eencilinder A-frame dieselmotor van Werkspoor met een kanjer van een centrifugaalpomp. Komt dat zien, voelen, horen en ruiken! www.rondehoep.nl

Gemaal Stadwijck

Amsteldijk 272, Amsterdam, van 11.00 uur - 16.30 uur. Kom kijken hoe we, met dit gemaal uit 1920, de Buitenveldertse polder droog houden! Er zijn rondleidingen met gids.


Gemaal Middelpolder Machineweg MP, Amstelveen van 11.00 uur – 16.30 uur. De Middelpolder veranderde in de 19e eeuw door de vervening in een grote waterplas. Het gemaal kon in 1879 beginnen met de droogmaking. Oorspronkelijk een stoomgemaal. Volgend jaar wordt het gemaal gerenoveerd. Er worden rondleidingen gegeven.

Rioolwaterzuivering Amstelveen

Machineweg Middelpolder 26, Amstelveen, van 11.00 uur - 16.30 uur is de waterzuivering open. Trotseer de rioollucht en leer meer over hoe we alles wat door het riool spoelt, eruit halen. We zorgen dat het weer als schoon water op de sloten en rivieren in de omgeving terecht komt. Er zijn continu rondleidingen.


De Amstellanddag is op zondag 4 juni 2023. Het belooft een speciale editie te worden, want met de 15de editie vieren we het 3de lustrum van dit evenement. Tijdens de Amstellanddag is er veel te doen, te beleven en te zien voor jong en oud in het Amstelland. Deuren openen zich en gasten worden op meer dan 50 locaties ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers, bijzonder en gevarieerd maakt komt aan bod. Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws: https://www.beschermersamstelland.nl/amstellanddag
Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page