top of page

1. Wester-Amstel - feestelijke opening

Amsteldijk Noord 55, Amstelveen

10.00 uur - 16.30 uur

U bent van harte welkom bij de opening, waar u vanaf 10.00 uur met koffie en een overheerlijk taartje van Bakker Out wordt onthaald.


Een opening door onze wethouder sport Ouder-Amstel Victor Frequin. Natuurlijk spreekt ook onze voorzitter Wim Zwanenburg die vandaag bekendmaakt wie de Amstelland prijs 2024 wint.


De Amstelland Prijs wordt jaarlijks (en dit jaar voor het eerst) uitgereikt een organisatie of persoon die zich op bijzondere wijze inzet voor het behoud van het Amstelland, bijzondere projecten initieert of op andere wijze bijdraagt aan het behoud of versterken van de cultuurhistorische, duurzame waarden van dit gebied.


Natuurlijk is er muziek, dit jaar van de band Toeters & Bellen; Boeren van Amstel is aanwezig en introduceert een oude nieuwe kaassoort, een  prachtige jonge kaas die het proeven beslist waard is.


Er zijn kraampjes van de Historische Vereniging Amstelveen en de Stichting Beschermers Amstelland.


Wester-Amstel activiteiten

Na de officiële opening zijn er bij Wester-Amstel diverse activiteiten.


Wester-Amstel is een 17e-eeuws buitenplaats bestaande uit een bijzonder huis, omgeven door prachtige tuinen en een monumentaal park.


Om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur zijn er rondleidingen door tuinen en park, met aandacht voor alle typische ‘lusthof’ eigenaardigheden, waaronder historie, tuincultuur, planten en dieren. Verzamelen bij de ingang.


Om 13.00 uur worden schapen uit hun winterjas geholpen door de Schaapsscheerder Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page