top of page

1. Wester-Amstel - feestelijke opening

Amsteldijk Noord 55, Amstelveen

10.00 uur - 16.30 uur

De officiële opening van Amstellanddag 2023 zal worden bij de buitenplaats Wester-Amstel. ACCU Fanfare zorgt voor de muziek. Een aantal kinderen van basisscholen zullen laten zien en horen, waarvan zij vinden dat in het buitengebied behouden moet blijven. Aan de beste inzendingen wordt een prijs uitgereikt.

Er is koffie, thee en taart van Bakker Out.


Wester-Amstel activiteiten

Na de officiële opening zijn er bij Wester-Amstel diverse activiteiten.


Wester-Amstel is een 17e-eeuws buitenplaats bestaande uit een bijzonder huis, omgeven door prachtige tuinen en een monumentaal park.


Om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur zijn er rondleidingen door tuinen en park, met aandacht voor alle typische ‘lusthof’ eigenaardigheden, waaronder historie, tuincultuur, planten en dieren. Er zijn diverse kraampjes, o.a. van Stichting Vrienden van Wester-Amstel. www.wester-amstel.nl


‘Dat de jeugd de toekomst heeft, bewijst het Damien Mehldau Quartet. Het kwartet bestaat uit jonge musici, te weten Joep Grotendorst (18 jaar, tenorsax), Kasper van Kempen (16 jaar, gitaar) en Damien Mehldau (15 jaar, drums en contrabas). Deze musici hebben elkaar ontmoet op het Junior Jazz College – de jong talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. De vierde persoon wordt op een later tijdstip toegevoegd. Het concert begint om 15.00 uur, toegang is gratis.’


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page