top of page

Winnaar 'Foto met verhaal' wedstrijd op rondleiding in Diemerbos

Een aantal weken voor de laatste Amstellanddag (4 juni 2023) is er voor basisschoolleerlingen uit de groepen 5 t/m 8 een "Foto met verhaal" wedstrijd georganiseerd.


De opdracht die vooraf o.a. via scholen aan de kinderen was uitgezet luidde als volgt: “Als je over de smalle weggetjes langs de weilanden in onze omgeving fietst, wat vind je dan leuk of mooi om te zien? Als je denkt: dit wil ik wel altijd blijven zien, maak er dan een foto van en schrijf een verhaaltje waarom juist deze foto of deze plek”.


Er waren een aantal goede inzendingen die allen vooraf door een vakjury werden beoordeeld. In de jury zaten

Sandra Hazenberg (fotografe), Renske Peters (oud-voorzitter SBA) en Marcel van Wieringen (namens organisatie Foto &-verhaal wedstrijd).


De uitslag werd bekendgemaakt tijdens de feestelijke opening van de Amstellanddag 2023 op 4 juni. Uit de inzendingen werd de foto van Liran met foto en verhaal over 'haar' molen gekozen als winnende foto.

Winnende foto met verhaal

Liran heeft de volgende foto's gemaakt met bijbehorende verhalen.


Deze eerste foto heb ik gemaakt in mijn achtertuin en zoals je op de foto ziet is het in de avond en ochtend PRACHTIG! Het is heerlijk weer en een geweldig natuurlijke plek om een wandeling te maken. Ook een leuk grapje dat we altijd maken, is dat als we terugkomen van vakantie zodra we de molen zien, zeggen we: "Kijk, daar is onze molen!" En dan weten we dat we thuis zijn.

De tweede foto is een weiland dat bijna naast de eerste foto is. Het zit naast een weggetje waar ik en mijn gezin altijd een wandeling maken. Het is een prachtige plek en bij de bomen op de achtergrond zitten er altijd vogelnestjes.


Prijswinnaar wint rondleiding Diemerbos met natuurgids Jos Vrolijk

Zij kreeg met haar ouders en zusjes als prijs een rondleiding in het Diemerbos met professionele natuurgids Jos Vrolijk, tevens bestuurslid van SBA. Deze foto’s van de wandeling eind juni laten zien dat ze er flink ‘op los’ gekeken hebben!Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page