top of page

Workshop Klimaatgesprekken in Ouderkerk!


Je bent bezorgd over klimaatverandering. Je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing, maar hoe? Als jij wilt helpen Nederland klimaatneutraal te maken door zelf aan de slag te gaan, geef je dan op voor onze workshopreeks.

Samen met gelijkgestemden ontdek je manieren om je leven klimaatvriendelijker in te richten. Je kan oefenen, vragen stellen en op speelse wijze krijg je informatie over klimaatvriendelijker leven en hoe je anderen daarbij betrekt. De workshops zijn praktisch en ongedwongen. Humor, hoop en handelingsperspectief staan centraal.

In zes bijeenkomsten van twee uur verken je samen wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Twee coaches ondersteunen en geven praktische tips. Je leert tevens hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, vrienden, etc. Iedereen kan meedoen. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je natuurlijk zelf.

WORKSHOP 1: JIJ EN KLIMAATVERANDERING: WAT WIL JIJ LEREN EN DOEN?

Wat zijn je uitdagingen, vragen en ambities rondom je eigen klimaatimpact? Hoe voel jij je persoonlijk betrokken bij dit grote onderwerp?

WORKSHOP 2: WONEN

Hoe heeft je huis impact op het klimaat? Is het beter om eerst te isoleren of zonnepanelen te nemen? Heeft een oude vriezer vervangen zin? Welk klusbedrijf tippen je mededeelnemers?

WORKSHOP 3: ETEN

Eten doen we elke dag. Voor het klimaat maakt het veel uit wat we eten en wanneer. Wat is lekker, gezond én klimaatvriendelijk?

WORKSHOP 4: VERVOER en VAKANTIE

Vakanties, woon-werk verkeer, familiebezoeken: reizen vormen een belangrijk deel van ons leven. En onze klimaatimpact. Wat wil je daarmee? Van onze 40 acties is er altijd een waarmee jij een verschil kan maken.

WORKSHOP 5: CONSUMEREN

Hoe zit het met de klimaatimpact van een nieuwe bank of kleding kopen, of een avondje theater? Waar kan je terecht als je het anders wilt? Hoe leef je gelukkig, maar met een kleinere voetafdruk?

WORKSHOP 6: KLIMAATGESPREKKEN MET ANDEREN

Hoe betrek je anderen bij veranderingen die voor jou belangrijk zijn? Hoe voorkom je dat je in vervelende discussies belandt? Spelenderwijs leren over klimaatvriendelijke keuzes.

AANMELDEN WORKSHOPS

KlimaatGesprekken biedt door het hele land een 6-delige workshopreeks. Deze vinden vaak bij iemand thuis plaats, in ongedwongen sfeer, in een groep van 6 – 8 deelnemers. De kosten zijn 45 euro per persoon. Daarvoor krijg je een inspirerend, vlot geschreven klimaatboek, een werkboek en thee, koffie en koek.

De workshops in Ouderkerk a/d Amstel vinden plaats op deze dinsdagavonden (van 20.00 – 22.00 uur):

31 maart

21 april

12 mei

26 mei

09 juni

23 juni

In verband met de maatregelen van de overheid om het risico op verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken, zijn alle workshopreeksen in elk geval tot 6 april stopgezet. Sommige lopende reeksen worden voortgezet via Skype. Deelnemers krijgen hierover bericht.

Opgeven (liefst vóór 18 maart) kan via https://www.klimaatgesprekken.nl/aanmelden/

Klimaatcoaches: Pauline de Bruin, Tel. 06-51286137 en Hans van Kessel (Abcoude).

Locatie volgt.


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page