top of page

Amstelscheg blijft optie locatie windmolens

Wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid) kan voorlopig door met haar zoektocht naar gebieden rond de stad waar in de toekomst eventueel windturbines mogen verrijzen. Een meerderheid van de raad − in ieder geval de coalitiepartijen GroenLinks, D66, PvdA en SP − oordeelde woensdag 10 februai dat de wethouder verder mag op de ingeslagen weg, zonder nu al gebieden zoals de Amstelscheg te schrappen.


Stichting Beschermers Amstelland tegen windturbines in de Amstelscheg

De Stichting Beschermers Amstelland is tegen het plaatsen van windturbines in dit unieke gebied langs de Amstel. De groene long biedt rust en ruimte om de hoek van de stad, is rijk aan weidevogels en belangrijk voor sport en recreatie.

Teken de petitie tegen windturbines

Op https://windalarm.amsterdam/petitie kan je een petitie tekenen aan het college van B&W van Amsterdam. Duizenden Amsterdammers gingen je al voor! Met de petitie willen we de gemeente vragen te focussen op windenergie in het westelijk Havengebied, een windpark op zee en zonne-energie op daken.


Lees meer over het recente oordeel van de gemeenteraad van Amsterdam op de website van Het Parool:

Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page