top of page

GEANNULEERD - Bijeenkomst: De Bovenkerkerpolder - verleden, heden en de toekomst - 28 november 2021

UPDATE 16-11-2021

Rijp beraad door de organisatoren van de middag op 28 november in Wester-Amstel over de Bovenkerkerpolder heeft tot de conclusie geleid dat de middag tot onze spijt niet doorgaat vanwege de hoge stand van het aantal besmettingen met corona mede in relatie tot de ruimte in Wester-Amstel. Wij vinden het niet verantwoord, zelfs niet voor alleen gevaccineerden, om de bijeenkomst door te laten gaan.


Ook de volgende data in de reeks Amstelland-ontmoetingen van 12 december 2021 en 9 januari 2022 gaan niet door. De eerstvolgende datum is dan 23 januari: we hopen dat deze bijeenkomst wel plaats kan vinden. Over het onderwerp van deze middag, de plaats en de tijd en de manier van aanmelden houden wij u op de hoogte.


Alle rechten op een plek voor de middag over de Bovenkerkerpolder vervallen hiermee. Als er een nieuwe datum is kunt u zich weer opnieuw aanmelden. U wordt op de hoogte gesteld via een mail en via de website van de Stichting Beschermers Amstelland.


Oorspronkelijk bericht:

Er is grote behoefte aan vergroening van stad en ommeland. Daarentegen is de druk om te verstedelijken groot, staat het landschap onder druk en is de toekomst van de landbouw onzeker. De Amstelscheg, de groene long van Amsterdam is hierbij cruciaal. In 2021/2022 organiseert Stichting Beschermers Amstelland met de groene partners uit het gebied een serie Amstellandontmoetingen op de buitenplaats Wester-Amstel aan de Amstel.


De eerste ontmoeting is op 28 november 2021. Samen met het IVN Amstelveen (Instituut voor Natuureducatie) organiseren we een bijeenkomst met boeren, burgers en bestuurders over het heden, verleden en toekomst van de Bovenkerkerpolder in Amstelland. Ook de publicatie over de polder van Hans Noltes zal daar worden gepresenteerd.


Programma Zondag 28 november 14.00 uur 

In een serie Amstelland-ontmoetingen een middag over heden, verleden en toekomst van de Bovenkerkerpolder.

14.00 – 14.05 uur: Opening 

14.05 – 14.20 uur: Geschiedenis van de polder door Hans Noltes, auteur van de publicatie over de Bovenkerkerpolder.

14.25 – 14.40 uur: Weidevogels in de polder door Aad van Paassen, hoofd IVN-werkgroep weidevogelbescherming

14.45 – 15.00 uur: De schoonheid van de polder. Fotopresentatie door Elly de Kruyff

15.05 – 15.20 uur: Boeren in de polder door Remco van Bladeren, boer in de Bovenkerkerpolder

15.25 – 15.40 uur: De toekomst van de polder door Floor Gordon, wethouder duurzaamheid en groen Amstelveen

15.45 – 15.55 uur: Presentatie boekje 250 jaar Bovenkerkerpolder

15.55 – 17.00 uur: Afsluiting en napraten onder genot van een drankje en een hapje


Locatie en toegang - AANMELDEN VERPLICHT

De middag vindt plaats op Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55, Amstelveen. Aanmelden is verplicht, stuur een e-mail aan info@beschermersamstelland.nl. Toegang op volgorde van aanmelding (max. 45).


Voor toegang gelden de coronaregels: QR code, negatieve test of een bewijs dat u corona hebt gehad. De toegang is gratis.


Deze winter meer ontmoetingen over het Amstelland

Meer ontmoetingen zijn gepland op 12 december, 9 januari, 23 januari en 13 februari 2022. Dus noteer dit alvast in uw agenda! Lees hier meer over deze ontmoetingen.Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page