top of page

Experts geven weinig houvast over windturbines

Windmolens in het IJmeer zijn slecht voor de natuur, daar waren experts dinsdagavond duidelijk over tijdens een informatiesessie voor de gemeenteraad. Over de rest konden ze het niet eens worden. Of en waar nieuwe turbines in Amsterdam moeten komen, blijft voor de gemeenteraad een moeilijke vraag.


In en rondom Amsterdam moeten ongeveer zeventien nieuwe windmolens komen, waarvan de helft in het havengebied, staat in een conceptplan dat de energieregio Noord-Holland Zuid in april vorig jaar presenteerde. In dat plan zijn onder andere IJburg, Amstelscheg en stukken weiland buiten de ring ingekleurd als mogelijke plekken voor windmolens.


Met windmolens in de haven hebben de meeste mensen geen probleem. Maar de andere ‘zoekgebieden’, vaak dichtbij huizen, leverden veel boze reacties op van omwonenden.


Stichting Beschermers Amstelland tegen windturbines in de Amstelscheg

De Stichting Beschermers Amstelland is tegen het plaatsen van windturbines in dit unieke gebied langs de Amstel. De groene long biedt rust en ruimte om de hoek van de stad, is rijk aan weidevogels en belangrijk voor sport en recreatie.

Teken de petitie tegen windturbines

Op https://windalarm.amsterdam/petitie kan je een petitie tekenen aan het college van B&W van Amsterdam. Duizenden Amsterdammers gingen je al voor! Met de petitie willen we de gemeente vragen te focussen op windenergie in het westelijk Havengebied, een windpark op zee en zonne-energie op daken.


Lees meer over de expertvisie op de website van NAP nieuw: https://www.napnieuws.nl/2021/02/03/experts-geven-weinig-houvast-over-windmolens/

Comentarios


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page