top of page

Geen megawindturbines in Amstelland! Teken de petitie

De gemeente Amsterdam wil 17 megawindturbines plaatsen. Zij worden tot 200 meter hoog. Er zijn 7 zoekgebieden waaronder één, de Amstelscheg, in het Amsterdamse deel van Amstelland.


De Stichting Beschermers Amstelland is tegen het plaatsen van windturbines in dit unieke gebied langs de Amstel. De groene long biedt rust en ruimte om de hoek van de stad, is rijk aan weidevogels en belangrijk voor sport en recreatie. Op onze website kan je onze activiteiten volgen.


Teken de petitie

Op https://windalarm.amsterdam/petitie kan je een petitie tekenen aan het college van B&W van Amsterdam. Duizenden gingen je al voor! Met deze petitie willen we de gemeente vragen te focussen op windenergie in het westelijk Havengebied, een windpark op zee en zonne-energie op daken.


Over windalarm.amsterdam

Op de website van www.windalarm.amsterdam staan alle argumenten waarom windturbines bij woongebieden en natuurgebieden niet gewenst zijn. De vertegenwoordigers van de zoekgebieden hebben zich verenigd in een platform en deze gemeenschappelijke website, houden elkaar op de hoogte en bieden gezamenlijk de petitie aan.Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page