top of page

Zienswijze Stichting Beschermers Amstelland op de omgevingsvisie van de gemeente A’dam

De gemeente Amsterdam heeft onlangs een ontwerp omgevingsvisie gemaakt waarop de Stichting Beschermers Amstelland gereageerd heeft. De omgevingsvisie is een belangrijk stuk dat voor de komende decennia normgevend wordt hoe we met de omgeving omgaan.


In het algemeen is de Stichting blij om te zien dat de stad wil ‘groeien binnen grenzen’, dus niet in oppervlak wil uitbreiden en de groene scheggen intact wil laten. De Stichting uit wel haar zorgen over de plannen om van de Duivendrechtste Polder een landschapspark te maken.


De Stichting is tegen deze plannen omdat een parkachtige inrichting van dit landschap de gewaardeerde landschapswaarden zal aantasten en in strijd is met de recente benoeming tot bijzonder provinciaal landschap. Een duizendjarig agrarisch landschap binnen stedelijk gebied met vee en weidevogels in de wei is enig in zijn soort aan de oost-, zuid- en westzijde van Amsterdam.


Lees hieronder de volledige zienswijze.






Meer informatie over het ontwerp omgevingsvisie van Amsterdam




Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square

Stichting Beschermers Amstelland

info@beschermersamstelland.nl

Postbus 146 - 1190 AC Ouderkerk aan de Amstel

Privacy voorwaarden SBA

 

Deelname aan activiteiten van de Stichting Beschermers Amstelland is op eigen risico. De stichting en het bestuur kan niet aansprakelijk worden gesteld.

 

Bij activiteiten van Stichting Beschermers Amstelland kunnen foto- en/of video opnamen gemaakt worden. Door deelname aan activiteiten van de Stichting Beschermers Amstelland stemt u ermee in dat deze media gebruikt kan worden voor publicaties.

bottom of page