Amstelblog - laatste nieuws

06/09/2020

De monumentale begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk kreeg van het kabinet een royale subsidie van 2 miljoen euro. Wat wordt daarmee gedaan?

08/08/2020

De Amstellanddag kon dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Jammer, want daarmee ging de kans om weer even aandacht op het gebied te vestigen, verloren.

“Draagvlak is voor ons ontzettend belangrijk,” aldus Renske Peters, voorzitter van Sticht...

03/06/2020

Boeren in Amstelland zetten zich in voor het behoud van het bijzondere open landschap en de weidevogels ten zuiden van de hoofdstad. Hoe? Met een eigen melkfabriek onder de naam Boeren van Amstel. Dat blijkt niet eenvoudig, maar u kunt hen daarbij he...

03/06/2020

Stichting Beschermers Amstelland heeft samen met 23 andere natuurorganisaties aan de provincie Noord Holland gevraagd om extra bescherming van het landschap in Noord Holland. Amstelland staat op de nominatie om Bijzonder Provinciaal Landschap te word...

27/04/2020

Het omstreden tankstation met verzorgingsplaats aan de A9, waarvoor zoveel bomen gekapt zouden moeten worden, komt er niet. De kap van duizenden bomen langs de A9 bij Ouderkerk aan de Amstel gaat daarmee definitief niet door.

Dat schrijft minister Va...

30/03/2020

Het zijn verwarrende tijden. Wij hopen dat u in goede gezondheid verkeert.

Omdat de onzekerheid of de Amstellanddag door kan gaan vanwege de corona-crisis groot is, hebben we besloten om de Amstellanddag dit jaar niet door te laten gaan.

We hopen natuu...

22/03/2020

Je bent bezorgd over klimaatverandering. Je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing, maar hoe? Als jij wilt helpen Nederland klimaatneutraal te maken door zelf aan de slag te gaan, geef je dan op voor onze workshopreeks.

Samen met gelijkgest...

22/03/2020

De Stiching Beschermers Amstelland heeft zich uitgesproken tegen de aanwijzing van de Amstelscheg als zoekgebied voor windturbines

De Stichting Beschermers Amstellland heeft de volgende argumenten gegeven om af te zien van het zoekgebied zuid:

  1. Vo...

22/03/2020

De aanwijzing tot bijzonder provinciaal landschap betekent dat het landschap van bijzondere kwaliteit is en dat het een zekere bescherming geniet afhankelijk van de kernkwaliteiten die aan het gebied toegekend zijn.

De witte vlakken in de kaart hiero...

13/02/2020

Op 27 februari organiseert de Stichting Beschermers Amstelland een thema avond over de rol van water in het Amstelland in het Huis van de Wijk in Buitenveldert.

Amstelland is voor zijn bestaan afhankelijk van een goed werkend watersysteem. We krijgen...

Please reload

Ook iets leuks meegemaakt in het Amstelland? Laat het ons weten en wij zetten uw ervaring op het Amstelblog. Stuur een bericht met eventueel foto naar info@beschermersamstelland.nl

Volg ons
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram
  • Volg ons op Twitter
Recente berichten
Please reload

Stichting Beschermers Amstelland

info@beschermersamstelland.nl

Postbus 146 - 1190 AC Ouderkerk aan de Amstel

Privacy voorwaarden SBA