top of page

Wester-Amstel lanceert nieuwe audiotour door park en tuinen


“Struin door vier eeuwen Amsterdam’s buitenleven”

Wester-Amstel lanceert ter gelegenheid van de 11ste Amstellanddag op 11 juni een audiotour door het park en de tuinen van Wester-Amstel. Bezoekers kunnen zich laten meevoeren op een wandeling langs de mooiste plekjes en uitzichten van de oudste buitenplaats van het Amstelland. Onderweg verhaalt de rentmeester, nazaat van de laatste bewoners, over de vele gebeurtenissen die zich hier sinds 1662 hebben afgespeeld. Kleurrijke bewoners, merkwaardige voorvallen en historische doorkijkjes, komen allemaal aan bod.

Nu al kunnen bezoekers genieten van een 17e eeuwse buitenplaats met prachtige tuinen, een monumentaal park en vele culturele evenementen. Met de authentieke en onderhoudende verhalen van de audiotour wordt een bezoek nóg leuker. De audiotour duurt ongeveer een uur. Hij is te downloaden via de website www.westeramstel.com. De audiotour is beschikbaar in zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige versie en werkt op Android, IOS en Windowsmobile.

Over Wester-Amstel Wester-Amstel is een historische buitenplaats, gesticht door Nicolaas Pancras, burgemeester van Amsterdam. Het was toen én vandaag de perfecte manier om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Het huis, de poort, de theekoepel én het park zijn rijksmonument. Het park is het oudste groene monument van de gemeente Amstelveen. Ooit sierden meer dan 50 buitenplaatsen de Amstel. Nu zijn er nog drie. Wester-Amstel is de oudste en springlevend. Het is nog steeds familiebezit, Groengebied Amstelland pacht het sedert 1989.

Wester-Amstel is gelegen aan de Amsteldijk Noord 55 in Amstelveen. Het park is geopend voor bezoekers op werkdagen van 9:00 tot 16:30 en op zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:30. In het park zijn diverse banken en picknickgelegenheden. Ook vinden er regelmatig exposities, lezingen en concerten plaats. Voor meer informatie over de audiotour en evenementen, kijk op www.westeramstel.com.

Over betrokkenen De familiestichting ‘ J. Ph.J.F. Lissone’ is eigenaresse van Wester-Amstel. Lissone kocht Wester-Amstel in 1900 met het fortuin dat hij verdiende met het eerste Nederlandse reisburo. Groengebied Amstelland is verantwoordelijk voor de recreatieve gebieden in het groene Amstelland. De Stichting Vrienden van Wester-Amstel (ANBI) zorgt voor het luisterrijke gebruik van de buitenplaats door het organiseren van exposities, lezingen en concerten. De stichting Arcadisch Wester-Amstel (ANBl) helpt de publieksbeleving van Wester-Amstel verder te vergroten door het werven van vrijwilligers en fondsen, het genereren van publiciteit, en het leveren van expertise. Ruim 60 vrijwilligers zetten zich in voor het onderhoud van park en tuinen, publiciteit en overige activiteiten.


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page