top of page

Kom naar de Amstelkerk en geniet van koor Tulos en orgelspel


Ook de Amstelkerk (Op het Kampje, Kerkstraat 11, Ouderkerk aan de Amstel) is op de Amstellanddag van 11 juni 2017 te bezichtigen (van 12.00 tot 16.00).

De Amstelkerk is van 1775 en gebouwd in de vorm van een Grieks kruis. De kerk is een gebouw vol historie en u bent van harte welkom om de kerk van binnen te bekijken. De kogels die door het Pruisische leger zijn afgeschoten op de kerk in de strijd van 1787 zitten nog steeds in de muren als stille getuigen van een hevige strijd. De grafstenen in de vloer en de glas-in-lood ramen boven de “Burgemeestersbank” zijn zeker het bekijken waard. Er altijd zijn gidsen aanwezig, die u wegwijs kunnen maken in de rijke geschiedenis van dit kerkgebouw. Voor kinderen is er een speciaal fotoboekje met rondleiding en vragen gemaakt.

Ook is er alleen op de Amstellanddag een optreden van het kamerkoor TULOS (12.00 tot 14.00). Zij zingen Franse en Engelse liederen (aanvang 13.00 uur tot 13.45) en orgelspel te beluisteren (vanaf 14.30).

Meer informatie over het kerkgebouw: www.amstelkerk.net


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page