top of page

Eerste activiteiten Amstellanddag bekend


Op 3 juni is er veel te doen, te beleven en te zien in Amstelland tijdens de 12de Amstellanddag. Deuren openen zich en gasten worden op meer dan 50 locaties hartelijk ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven.

Nieuw is dat op de Amstellanddag Amstelgoed het 'Streekproducten Kratje' met een grote verscheidenheid aan AMSTELGOED-Gekeurde producten (het kersverse streekmerk) uit ons Amstelland wordt gepresenteerd. Aan de hand van dit kratje, ontdek je, al fietsend door het gebied allerlei locaties met lokale ambachten en verzamel je de lekkerste streekproducten in jouw kratje.

Nieuw is dit jaar ook de openstelling van KNGF Geleidehonden waar u kunt ervaren hoe het is om met een geleidehond te lopen.

Weer terug in het programma is de rondleiding op de vernieuwde Rioolwaterzuivering in de Middelpolder en in Uithoorn wordt dit jaar weer de kunstroute Zijdelveld gehouden. Daar en ook elders stellen vele kunstenaars dit jaar hun ateliers open voor publiek. Op Wester-Amstel is een kunstmarkt.

Bij vele boeren, aan wie we de openheid van het landschap te danken hebben, kunt u weer terecht voor een rondleiding. Via een polderwandelsafari in de Ronde Hoep en diverse andere wandelingen in de polders kunt u zien waarom het zo goed gaat met de weidevogels in Amstelland. In Nes aan de Amstel kunt u de Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel, de ‘hoofdstad’ van Amstelland kunt u prachtige culturele bezienswaardigheden zoals Beth Haim, de Joodse begraafplaats, de Amstelkerk en het Amstellandmuseum bezoeken.

Vanuit Amsterdam beginnen de activiteiten bij de begraafplaats Zorgvlied en het Gemaal Stadwijck of aan de overzijde van de Amstel bij ‘tHuis a/d Amstel enTuinpark Amstelglorie.

Ook voor kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Kortom voor ieder wat wils!

De officiële opening vindt plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, om 10 uur met zang van het Weespertrekvaart Mannenkoor en dans door de jeugdballetgroep uit Ouderkerk. De gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland de heer Tekin zal de opening verrichten.

Vanaf begin mei is de kaart met activiteiten en het programma voor 3 juni te downloaden.

De beste manier om van Amstelland te genieten is per fiets. De pontjes varen de hele dag op de Amstellanddag.


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page