top of page

Zakelijk geblaf en feestelijk gehinnik bij Van Stal


Onze deuren zijn geopend; u bent van harte welkom! Er zijn diverse gratis lezingen, workshops en demonstraties voor de honden- en paardenliefhebber (meld je wel even aan via www.vanstal.nl) Tevens hebben wij een gezellig marktplein met tal van kraampjes met leuke producten, voorlichting en advies. En……de 1e 100 gasten ontvangen een te gekke goodie-bag!

Kortom: laat je inspireren door de diervriendelijk aanpak in de begeleiding van honden en/of paarden op deze fantastische locatie die tevens geschikt is voor verhuur.

Wie is ‘Van Stal’?

Van Stal is in 2015 door Boukje en Wessel opgericht. Een voormalige pensionstal is omgetoverd tot paarden- en hondenschool mét mogelijkheid tot locatieverhuur voor particulieren, bedrijven en instellingen.

Niet zomaar een paarden- en hondenschool, maar de meest diervriendelijke school met oog voor individueel welzijn en behoeften.

Zo worden de oude paardenboxen niet meer gebruikt, maar zijn de paarden van stal gehaald en verblijven zij in een Paddock Paradise. Dit houdt in dat de natuurlijke leefomstandigheden van paarden zoveel mogelijk worden nagebootst. De paarden hebben keuzemogelijkheid en voldoende bewegingsvrijheid. Beweging wordt gestimuleerd doordat de paarden op diverse plaatsen hooi, water en beschutting kunnen zoeken. Er is sprake van eenrichtingsverkeer dus wenst het paard weer terug naar de schuilruimte te gaan, dan zal deze een pad moeten bewandelen om daar vervolgens weer uit te komen. De paarden worden ingezet tijdens coaching sessies en (grondwerk-) lessen voor kinderen en/of volwassenen.

De hondenschool werkt vanuit dezelfde visie en invalshoek als de paardenschool. We coachen hondeneigenaren in de begeleiding van hun huisdier en stimuleren hen zich te verdiepen in het wezen hond. Welke individuele behoeften heeft hij? Met welk doel is het dier gefokt? Dit zijn essentiële en fundamentele vragen om te komen tot wederzijds begrip, samenwerking en respect. Communicatie en lichaamstaal vormen dan ook de basis om op positieve wijze, zonder correcties, je hond nieuw óf ander gedrag aan te leren. Tevens kunnen deze inzichten bijdragen aan minder incidenten als meerdere hondeneigenaren zich bewust zijn van de communicatie tussen honden onderling. Er is veel gesproken in de media over hoog-risico honden; met de juiste begeleiding en inzichten hoeven deze rassen geen risico te vormen.

Als eerste hondenschool heeft Van Stal de ‘hond-paard lessen’ geïntroduceerd; speciaal voor honden die op paarden jagen. 90% van de honden doet dit vanuit angst en zij hebben geleerd dat hun gedrag (jagen/blaffen etc.) effect heeft, want het paard verdwijnt meestal uit zicht doordat de ruiter zijn of haar route vervolgt. Tijdens de cursus wordt gewerkt aan de emotie en het aanleren van ander gedrag. Na vier lessen gaan we met de honden en paarden gezamenlijk een wandeling maken; we zien iedere keer weer betoverende resultaten. Een blije hondeneigenaar en een hond met geen of minder stress die heeft geleerd dat hij niets hoeft te doen met een paard.

Op het erf staat ’Het Houten Huis Van Stal’; dit leent zich prima voor een dagje op de hei, maar dan dichtbij. Een bijzondere plek met uitzicht over de uitgestrekte weides. Ideaal voor teambuilding, training, coaching, (kinder-)feestjes, vergaderingen en lezingen.

Dit unieke bedrijf kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Boukje en Wessel zijn dan ook dankbaar dat zij een mooi team van vrijwilligers om zich heen hebben die hen helpen bij de dagelijkse verzorging van het terrein, de paarden, kippen, konijnen en andere boerderijdieren.

Van Stal wenst dan ook in de nabije toekomst in gesprek te gaan met de Gemeente en instellingen om de sociale werkgelegenheidsplaats uit te breiden, zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring kunnen opdoen. Het is een investering in de maatschappij, mens en milieu.


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page