top of page

Lancering Beth Haim app zondag 3 juni 2018


Op zondag 3 juni 2018 wordt de nieuwe app vol informatie over de geschiedenis van de Portugese joden en de begraafplaats Beth Haim uit 1614 in het bijzonder, officieel gelanceerd. De burgemeester van de Gemeente Ouder-Amstel, mevrouw Joyce Langenacker, zal als eerste de app in werking stellen.

Deze gebeurtenis vind gelijktijdig plaats met de Amstellanddag, een dag waarop met tal van verschillende activiteiten de aandacht wordt gevestigd op het eeuwenoude cultuurhistorische landschap rond de Amstel.

De nieuwe app is bedoeld om de vele verhalen verbonden aan de begraafplaats, toegankelijk te maken voor een breed publiek. Met de app kunnen bezoekers een aantal speciale routes over de begraafplaats volgen. Zo is er een Rabbijnenroute, een Koopliedenroute en een route die refereert aan Spinoza en de Gouden Eeuw. Ook kan een route gevolgd worden langs de mooiste grafstenen of langs de hoogtepunten op de begraafplaats.

De app bevat zowel geschreven als gesproken tekst in twee talen, Nederlands en Engels. Elk item bestaat uit een basistekst die in veel gevallen is aangevuld en verdiept met extra informatie. De Nederlandse basisteksten zijn ingesproken door Hanneke Groenteman. De tekst wordt verder verrijkt met foto’s en documenten.

De app bevat 76 verhalen die gekoppeld zijn aan even zovele graven of plekken op de begraafplaats. Daarnaast bevat de app nog 19 meer algemene verhalen die een relatie hebben met de Joodse religie en/of de 400 jaar oude geschiedenis van de Portugese Joden in Nederland.

Door gebruik van GPS (Global Positioning System) kan de bezoeker op een kaart zien waar hij zich bevindt. Op die manier is het eenvoudig de gewenste route te volgen.

De app kan door iedereen bij de ingang van de begraafplaats gedownload worden op de eigen smartphone of tablet. Beth Haim vraagt een kleine vergoeding van € 2,39 voor het downloaden van de app.

U bent van harte welkom op zondag 3 juni 2018 met de app over Beth Haim te wandelen en de unieke sfeer van dit bijzondere groene monument te ervaren. Vanaf 12.30 uur kunt u bovendien de landschapsschilder Dolf Middelhoff aan het werk zien op Beth Haim. Beth Haim is de hele dag open voor publiek.


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page