31. Boerderij Landlust: openluchtviering

Waver 40B, boerderij Peter Roos

Aanvang 14.30 uur, welkom vanaf 14.00 uur.

Met ‘boeren, burgers en buitenlui’ willen we in het weiland nadenken over duurzaamheid in relatie tot onze leefomgeving. Benedikte Bos, predikant verbonden aan de Amstelkerk, neemt ons mee in het thema ‘Rentmeesterschap’.

Ook is er muziek. Na de viering kunt u de boerderij bezichtigen en vertellen wij u graag op welke manier wij duurzaam melk, vlees en landschap produceren. Natuurlijk zijn kinderen ook van harte welkom.


Melkveebedrijf “landlust” wordt al heel lang gerund door de familie Roos, en ligt aan de Waver vlakbij de Stokkelaarsbrug. De weilanden liggen in de Ronde Hoep. 60 Hectare veenweidegrasland. Op het bedrijf zijn 115 melkkoeien en 45 stuks jongvee van 0 tot 2 jaar aanwezig


Overdag lopen de melkkoeien buiten in de weilanden, s’nachts verblijven ze in de ligboxenstal. 2 keer per dag worden ze gemolken in de 2 keer 10 zij aan zij melkstal. De melk wordt geleverd aan de coöperatie Delta Milk, die eigenaar is van de kaasfabriek “de Graafstroom” in Bleskensgraaf (zuid-holland). De melk wordt dus verwerkt tot een super kwaliteit kaas, deze kwaliteits kaas wordt onder het eigen merk “De Graafstroom” (kaas uit het groene hart) vermarkt. Deze kwaliteitskaas wordt o.a. ook verkocht onder het huismerk van Albert Hein en Lidel, ook met de diverse recepturen, lager vet % etc. In 2018 heeft onze “De Graafstroom” kaas diverse internationale 1 e prijzen gewonnen!


Het behoud van het unieke veenweidegebied met de weidevogels, is belangrijk, en daar proberen wij in ons melkveebedrijf dan ook rekening mee te houden, door o.a. weidevogelbeheer.


Op zondag 2 juni bent u welkom om ons melkveebedrijf te bekijken, wij ontmoeten u dan ook graag om u meer te vertellen!
Activiteiten Amstellanddag 2022

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square