top of page

Bodemdaling en waterbeheer onder de aandacht tijdens Amstellanddag


Op zondag 2 juni 2019 is de jaarlijkse Amstellanddag. Nieuw is de aandacht voor bodemdaling in de polders, een belangrijk issue in de klimaatdiscussie. Op boerderij Polderzicht in de Ronde Hoep wordt in het veld uitgelegd wat bodemdaling betekent en hoe bodemdaling in de praktijk kan worden tegengegaan (# 13 in het programma).

Ook waterbeheer staat centraal tijdens de Amstellanddag. Hans Noltes geeft informatie over de vroegere molengang bij de molenstomp aan Ringdijk (#16). Ook kan je langs bij het oude dieselgemaal van de Ronde Hoep in Ouderkerk (#30).

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht opent de deuren van gemaal Stadwijck uit 1920 (#41) en van de rioolwaterzuivering in Amstelveen (#49).

Een andere vorm van waterbeheer is de Stelling van Amsterdam. Bij Fort Waver-Amstel (#22) kan je terecht bij dit immense fort en de werking van deze waterlinie.


Comments


Nieuws uit het Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

 

Steun Beschermers Amstelland en word Beschermer.

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Twitter Basic Square
bottom of page